Zondagochtend al vroeg op pad om negen uur in Eelde klaar te staan voor onze clubtoertocht welke deze keer werd georganiseerd door de NOAD.
Aangekomen op de parkeerplaats tegenover Café Boelens in Eelde stonden net voor negenen onze voorrijder Erik Neelen en Paul klaar met ons erbij waren we met z'n vieren waarop we dachten dat de opkomst wel wat tegenviel... maar toen kwam de groep vanaf Peize die waren vertrokken bij Cafetaria Kok, dit waren zeker 25 man/vrouw waarna er ook nog een groep van zo'n tien man/vrouw vanaf Groningen kwam.
We gingen dus met een flinke groep vertrekken en gingen via de weg naar de omgeving van Glimmen waar de mooie technische paadjes kwamen en de single tracks, Er waren gelukkig ook nog wel wat verharde paden tussen de verschillende bos percelen waarop we weer wat op adem konden komen.
Ergens op de vlakte stond nog een groep op ons te wachten waardoor we in totaal wel op zo'n vijftig man/vrouw kwamen, dit had wel tot gevolg dat we leuke en minder leuke opmerkingen van wandelaars op de route kregen....

De vaste route van Schipborg mocht natuurlijk niet ontbreken en om een kwart voor negen kwam onze koffie plek in zicht bij cafe Popken Hollander in Anloo, hier konden we koffie krijgen met voor de verandering pepernoten.... Na deze welverdiende stop gingen we verder met Jan Hulzebos als voorrijder via Gasteren naar de omgeving van Oude Molen waarbij het tempo behoorlijk hoog lag waardoor de groep al snel in groepen uitéén viel, na een val partij op een spekglad bruggetje waren we de voorrijder met een paar snelle jongen helemaal kwijt, gelukkig kon Erik ons ook weer verder begeleiden en kwamen we weer over de mooiste paadjes langs de Drenthse Aa via Zeegse weer terug naar Eelde (De groepen zijn later weer bij elkaar gekomen).
Het viel op dat de Noad rijders de route bijzonder goed kenden omdat ze soms stukken oversloegen of de modderigste stukken wisten te omzeilen of op een punt stonde te wachten waar we voor een tweede keer langs kwamen.
Een uur of Half één konden we na een eind sprint weer uit het zadel bij cafe Boelens in Eelde
Volgens mij hebben we geen serieuze pech gevallen gehad wat ik toch een hele prestatie vindt van zo'n vijftig man die een tocht van bijna zestig kilometer hebben gefietst (een ieder had zijn spullen dus goed voor elkaar).

Erik en Jan, bedankt voor het voorfietsen en misschien tot een volgende gecombineerde tocht.