alt

Zondag 3 november was het weer tijd voor onze traditionele najaarstocht.

Om kwart over negen waren de meeste al aanwezig (7 man/vrouw van de NOAD en 7 man van de NAC) zodat we na een kort voorstellings rondje om klokslag half tien konden gaan vertrekken.

Na eerst ons bos tegenover de Norgerberg te hebben verkend gingen we half om Norg heen waarna we de eerste drassige zandpaden moesten zien te overwinnen richting het zuiden.

Via het Ankehaarveld  (of in ieder geval daar in de buurt)  hebben we mijn favoriete “bergkam” in het bosperceel bij de Koelenweg nog genomen waarna we verder gingen over een zuigende ondergrond en het Esmeer bijna rond zijn gereden, hier hebben we ook een alternatieve route genomen omdat we vastliepen in de modder.

alt

Na enige kilometers  onbekende paadjes , hindernissen in de vorm van omgewaaide bomen en slootkanten kwamen we weer op de route.

Via Veenhuizen en (over) de Spaanse begraafplaats kwamen we nog over paadjes waar beslist niet vaak een fietser komt  over het altmolenveen en de molenduinen  kwam Westerveld al snel in zicht, na enig doortrappen kwamen we na 37km. terug bij de Norgerberg waar wederom de warme chocolademelk en het appelgebak prima smaakten.

Mark, Diederik en Maarten gingen nog op de fiets weer terug naar respectievelijk: Peize Groningen en Gieten zodat zei nog (heel wat) kilometers  er bij konden noteren.

Alle medestrijders bedankt voor je komst.

alt