De vakantietocht stond gepland voor 7 juli mat de start bij de Albert Heyn in Roden.alt
De naam doet vermoeden dat een ieder vakantie heeft maar het bleek dat er al mensen terug van hun vakantie waren en de meesten mogen nog op vakantie waardoor we een prima opkomst hadden.
Met z'n allen vertrokken we om half tien langs kasteel Mensinge via het Roder bos naar de bosage aan de noordzijde van Roden (waar er nog een ree op zo'n tien meter voor ons overstak) om vanaf hier door het park en over het industrie terrein.


Volgens mij hebben we in de kleibosch nog en mooi technisch singletrack gevolgd waarna we op adem konden komen op wat verharde fietspaden.
Bij de middelvennen dachten we dat de gps-track niet klopte maar via verschillende weilanden en tussen de koeien door vonden we toch onze brug die ons leidde naar het bos in de buurt van Nienoord.
Hierna nog en leuk rondje om een volgens mij naamloos poeltje waar we ineens twee club genoten kwijt waren.
Gelukkig kwamen ze na een poosje ook weer uit het bos waarna we weer verder konden.
Bij de kanoverhuur van Lettelbert vonden we een geschikte plek voor onze rust die we hier konden combineren met koffie (of heerlijke koude chocolademelk) en appelgebak.
Met vernieuwde energie schoten we om de recreatieplas daar in de buurt en ging het richting de Lettelbertervennen waar Karel nog lelijk onderuitging in een gladde bocht.
We werden vriendelijk verzocht om onze route iets aan te passen door mensen die zelf met een shoveltje op het pad bezig waren...
Hierna kregen we mooie vergezichten te zien en ging het over fietspaden, zandpaden en jawel, slootkanten richting Roderwolde, Hier en daar moesten we even de derailleurs weer vrij maken van het hoge gras en ander materiaal wat het nodig vond om in de draaiende delen van onze fiets te gaan zitten.
Peize kwam in zicht en halverwege de route die dwars door Peize ging stonden we ineens op het erf van Din z'n nieuwe woning.
Het park van Peize werd natuurlijk niet gemeden en Mark en Din (beide woonachtig in Peize) zagen onderweg weer paadjes en andere dingen waar ze het bestaan niet vanaf wisten.
Bij een driesprong gaf de track aan dat we rechtdoor moesten maar hier zagen we geen pad, gelukkig hadden we Peter mee die wist te vertellen dat we over het pas gemaaide weiland moesten, hier heeft Ab wel twee keer zijn fiets moeten ontdoen van alles wat er niet in hoort mee te draaien.
Na dit avontuur kregen we nog verschillende slootkanten en mooie paadjes in het bos bij Altena.
Volgens de voor fietser was het nog maar een klein stukje terug naar Roden maar dat viel nog vies tegen omdat we na het sterrenbos te hebben doorkruist ook nog een wazig en moeilijk te berijden slootkant kregen voorgeschoteld waar Karel bijna in het diepe reed.
Na dik drie en een half uur kwamen we dan eindelijk terug bij Appie in Roden na dik zestig kilometer in de vermoeide benen.....

Een ieder bedankt voor het mee fietsen en Onne voor het voorberijden van deze tocht.
Tot zondag 4 augustus bij de bouwvakkerstocht.