Zondag , de dag van de toertocht, eerst uit het raam gekeken wat het weer is, Gelukkig het is droog!!alt

Na het ontbijt met alle tassen op weg naar de massastart. Na een voorproefje van de wind te hebben gekregen aangekomen bij de start, geen massastart dit jaar.

Nadat de spullen in de kleedkamer zijn achtergebleven maar direct op de fiets gestapt en aan de tocht begonnen, dit alles via het inmiddels vertrouwd begin.

Via de eerste offroad paadjes op naar het fietspad naar het oostpunt van het eiland.

Na een klein stuk via de waddenzee kant aangekomen bij de enige klim die het eiland rijk is.

Hierna via het Oerd die nu eens een keer goed te doen was, naar het eerste stukje strand. Dit ging gelukkig voor de wind, waardoor dit sneller voorbij was dan gedacht.

 

Hierna via de duinen terug naar nes voor de eerste pauze.

Hier gewacht totdat de gehele club weer bij elkaar was. Hierna weer op de fiets en door de duinen in de richting van Hollum. Hier bij de 2e pauze weer genoten van de goede verzorging van de organisatie.

Nu op de fiets voor deel 3 van de tocht, wat achteraf ook het zwaarste stuk blijkt te zijn.

Via het bos bij de vuurtoren van Ameland met de mooie singletracks naar het duinengebied bij Hollum met de af en toe venijnige heuveltjes.

Via een blubber pad het strand op gereden, hier met een tegenwind van volgens mij windkracht 10 teruggereden naar Nes, gelukkig kwam er een sneller groepje voorbij, hier mee verder gereden kop over kop, hierdoor de snelheid weer iets omhoog gekregen.

Na 8 km eindelijk het strand verlaten te hebben via het bos bij Nes weer teruggereden naar de sporthal.

Na moe en voldaan te hebben gedoucht kwamen we Harold Veldkamp tegen die helaas vanwege een blessure niet kon rijden maar hij schijnt nog foto’s te hebben gemaakt.

Perfect op tijd kwamen we aan bij de boot en om 16.30 vertrokken we met de boot.

Mijn dank gaat uit naar de organisatoren van het clubweekeinde en naar de organisatoren van de tocht.

Ik ben volgend jaar bij het eerste lustrum weer aanwezig