Zondag 3 maart verzamelden maar liefst honderden fanatieke fiets(t)ers zich ’s-morgens negen uur bij de sportkantine in Ruinen.alt

Na te hebben ingeschreven en met een oranje polsbandje konden we van start gaan.

Meine en Peter waren reeds vertrokken omdat ze voor de langere afstand gingen, Rene Bos fietste niet met onze groep mee.

David ging meteen al als een speer er van door, waarschijnlijk om Nico bij te houden.

De rest kwam hier achter aan.

Nadat we door een vrachtwagencombinatie waren gefietst kwamen we al snel via onverharde paden in de bossen die rond Ruinen in grote getale aanwezig zijn.

 

Gelukkig wachten David en Nico zo nu en dan even anders hadden we ze niet meer gezien.

Deze tocht in Ruinen staat bekend als zijnde een “ontwenningstocht” voor de a.t.b.’er en een “gewenningstocht” voor de race fietser wat bleek uit de vele verharde stukken die we ons inziens ook hadden kunnen vermijden.

Er bleven gelukkig genoeg spannende paadjes over waar we ons nog heerlijk konden uitleven.

Al snel kwam de omgeving van Havelte inzicht waar we het mooiste stukje vaste route voor onze kiezen kregen en waar ook de eerste bevoorading was, hier kwam de groep weer bij elkaar en konden we ons tegoed doen aan bouillon, energy drink, krentenbollen en heerlijke stukjes cake.

Na al deze heerlijkheden gingen we goed gemutst verder over de (voor de broodnodige verandering) droge ondergrond.

Na allerlei omzwervingen kwamen we uiteindelijk aan bij de volgende bevoorading waar Nico al geruime tijd aanwezig was voordat wij aankwamen, hier was ook de splitsing waar Peter en Meine de extra lus voor de 100 kilometer namen. Nico ging op eigen tempo verder en de rest van de groep bleef bij elkaar tot de finish.

Na zeventig kilometer konden we na een fijne douche genieten van een kop snert of een broodje gehaktbal met cola (weer eens wat anders dan chocolademelk met appelgebak).

Een ieder kon ook nog een leuke herinnering mee krijgen in de vorm van een tas, biddon of koeltas waar een ieder weer erg mee ingenomen was.

 

Alle aanwezige club leden bedankt voor jullie komst naar Ruinen en tot onze volgende clubtoertocht in Mei.