avondtocht 1Maarten en Meine gaven bij de laatste toertocht aan dat zei het leuk zouden vinden om weer eens een avondtocht te gaan rijden met de club.

Helemaal mooi was het dat ze voorstelden om dit zelf te gaan voorbereiden.
Natuurlijk had de toercommissie hier wel oren naar en de voorbereidingen konden beginnen.
Maarten en Meine hebben meerdere malen de bossen nabij Annen afgestruind om de mooiste (en geschiktste) paadjes te vinden.

Afgelopen zaterdagavond konden we met acht man ondervinden of dit was gelukt.

Een eerste impressie: http://youtu.be/kC1RlmUGTmQ

 

Het was behoorlijk fris (zeg maar koud) maar eenmaal in de bossen, waar het gelukkig een stuk minder hard waaide, kregen we het al snel warm.
Het tempo lag meteen al hoog, maar de groep bleef keurig bij elkaar.
De vaste route werd niet gemeden en deze is in het donker echt een uitdaging, helemaal als je zelf met een kaarsje rijdt en de mensen om je heen met bouwlampen waardoor je zo nu en dan in je eigen schaduw rijdt.
We kregen heel wat bruggetjes en andere obstakels voor onze kiezen en deze werden door iedereen probleemloos genomen.
De ondergrond was hier en daar bijzonder sompig en daardoor erg zwaar, op een bepaald punt gingen we zelfs een stuk, door wel vijftien centimeter water, wat in het donker ook weer een hele uitdaging is.
We kwamen o.a over stukken hei met mooie single tracks waarbij de opstaande kantjes hier en daar wel erg vervelend konden zijn.
Ook werden er hoogtemeters gemaakt waarna we afdalingen hadden die in het duister extra spannend zijn.
Ook reden we op een bepaald ogenblik plotseling door een kudde schapen welke net zo verrast waren als ons.
Op het eind van de route (welke door de omstandigheden was ingekort van achtenveertig naar dertig kilometer) werd op speciaal verzoek nog een mooi stukje van de vaste route voor de tweede keer gereden, waarbij we over een houten steiger moesten met halverwege een verhoging waarbij sommigen overdag al de kriebels krijgen.
Tegen negenen waren we terug bij het tunneltje waar Meine de verheugende mededeling had dat er snert bij hem thuis klaar stond voor ons.
Dus wij met z'n allen naar Meine thuis waar eerst in de garage nog even uitgebreid alle (fiets) foto's werden bekeken die daar op een kast waren geplakt.
Meine z'n vrouw had de snert al heet en we konden meteen aan tafel, de snert smaakte heerlijk en menigeen heeft nog een tweede kop genomen.
Na dit feestmaal ging een ieder voldaan huiswaarts.

Iedereen bedankt voor z'n aanwezigheid en Meine en Meine speciaal bedankt voor het voorbereiden van deze speciale tocht.

Hierbij nog een filmpje: http://youtu.be/c6Yd4vyVUxo

De toercommissie