Vandaag hebben we de “city ride” gefietst.

Om tien uur vertrokken er drie teams vanaf de Kardingebult met negen opdrachten de stad Groningen in nadat David uitgelegd had wat de bedoeling was.

De opdrachten bestonden uit negen objecten die ieder team in zwart-wit uitgeprinte foto’s hadden gekregen.

alt
 
Deze objecten moesten worden opgezocht in de stad en om te bewijzen dat je ze daadwerkelijk had gevonden moest het team er een foto van maken.
Één foto hadden de meeste teams al meteen herkend, dit was namelijk de klimtoren van Kardinge….
De volgende uitdaging was een uitkijktoren in de vorm van een wokkel waarvan de meeste hem wel eens hadden gezien maar waar ook al weer?
Het gebouw met de schakels werd door ons het eerste op de gevoelige plaat vast gelegd waarna na enig zoeken ook de wokkel uitkijk toren is gevonden.
Daarna bleven we in zuid, om het Wall House te fotograferen waarna we door heel Groningen moesten crossen om bij het stadspark het pand van woonforum (vesta) te gaan zoeken.
Het liep ondertussen al tegen half twaalf en we hadden afgesproken om dan op de grote markt te verzamelen voor een kop chocolademelk, welke is genuttigd met volkoren poffertjes (weer eens wat anders dan appelgebak) Hier bleek dat het team met Karel en Paul wel erg voortvarend te werk ging, zei hadden alle opdrachten behalve de “wokkel” en het paard van ome Loeks al kunnen vastleggen.
alt
Sebastiaan en Maarten hadden nog wat meer objecten te goed, en ook David en Harke moesten er nog een paar.
Hier werd besloten om nog een hint te geven in de vorm van een plattegrond met globaal de punten waar je de verschillende objecten kon vinden.
Na onze pauze gingen we rechtstreeks naar het paard van ome Loeks waar ook Karel en Paul al snel aankwamen.
Hierna moesten we ten Noorden van het centrum een watertoren vinden welke na navragen ook werd gevonden in een hofje welke van de straat niet was te zien.
In Noord-West vonden wij de laatste twee objecten welke ook zijn vereeuwigd waarna we snel terug gingen na de Kardinge bult waar we (na een bezoek aan een braakliggend klein maar spannend bmx baantje) als eerste tegen één uur aankwamen.
Karel en Paul kwamen een kleine vijf minuten na ons aan met ook alle opdrachten juist, nadat ze ter plekke nog een foto hadden gemaakt van de klimtoren.
Maarten en Sebastiaan is vriendelijk gevraagd om ook terug te komen al hadden ze de “wokkel” niet gevonden.
Als eerste is geëindigd het team van Karel en Paul, tweede is het team van David en Harke geworden, en als derde ging het team van Maarten en Sebastiaan over de streep…..
David bedankt voor de voorbereiding en de rest voor het komen….
P.s. het is wel zo veilig om i.p.v. een toertocht in Assen, met de clubtoertocht mee te gaan fietsen, dit kan je zo maar een nat pak schelen doordat je een sloot in fietst (of niet Meine?).