Voor de maandelijkse club tourtocht op 6 mei had altOnne een tocht van zo’n 53km uitgezet door het mooie

Groningse en Friese landschap.

 

In het kader van de bevrijdingsfestiviteiten van de dag ervoor stond deze tocht traditiegetrouw bekend als de bevrijdingstocht.

We vertrokken rond half tien met negen man (nadat Harke een shirt van Peter kreeg omdat hij het zijne thuis had laten liggen),het bos in achter de Norgerberg via Langelo en de zuursche duinen naar Amerika , daar een mooi technisch single trackje gepakt waarna we via het naaktstrand en moeilijk begaanbare paden op de verharde weg uitkwamen bij De Haspel .

Bij ons kampioenschapsbos had Onne een vastloper met één van zijn derailleur wieltjes, gelukkig kon Peter dit euvel verhelpen door de kogeltjes te verwijderen waardoor het een glijlagertje werd.

Via wat verharde wegen (waardoor we weer wat op adem konden komen) kwamen we uiteindelijk aan bij de altbossen van Bakkeven.

Hier moesten we nog wel over een stel draden waarvoor er een stuk buitenband was meegenomen om de draad veilig naar onderen te houden.

Niemand heeft hier gelukkig een schok van de draad gekregen.

Na vele bulten en hekjes kwamen we bij de slotpleats waar de echte mannen koffie of chocolademelk kregen met heerlijk appelgebak, ook was er iemand die thee bestelde en dat op een keurig dienblad kreeg inclusief een knal roze suikerpot met witte stipjes.

Na deze welverdiende pauze klom een ieder weer in het zadel en gingen we de bossen bij de slotpleats verkennen, ook werd het gebied rondom de uitkijktoren met een bezoek vereerd.

Ergens bij Bakkeveen hebben we nog een monument bezocht waar we stil hebben gestaan bij de tien mensen die daar een week voor de bevrijding in 1945 zijn gefusilleerd. Maarten merkte nog op dat achter het monument tien coniferen waren geplant, voor iedere gevallene één.

Via de Bakkeveensterduinen gingen we naar Een-West maar niet nadat we nog een paar zware slootkanten hadden overwonnen.

Ook voor Norg ging het plots linksaf om de laatste slootkant te pakken waarna we vrij snel weer bij de Norgerberg terug waren.

 

Een ieder bedankt voor de gezellige toertocht en Onne speciaal bedankt voor het uitzetten van deze tocht.

altOp naar het appelgebak..... (en allemaal in clubkleding)