Zondag 4 maart hadden we ons verzameld ’s-Morgens om negen uur bij de sporthal in Ruinen voor onze 1ste zondag van de maand club toertocht.alt

In de mist waren we aangekomen maar gaande weg de tocht werd het zicht steeds beter en later brak het zonnetje zelfs nog door.

Helaas lukte het niet een ieder om op tijd te zijn maar we hopen dat Paul ook een mooie tocht heeft gereden.

Deze tocht van Ruinen staat bekent als gewennings tocht voor het racefiets (weg) seizoen waardoor het voor ons een ontwenningstocht is.

Daarom hebben we niet voor de 100 km. gekozen maar voor de 70km.

De extra lus die je fietst bij de 100km. is gedeeltelijk verhard en heeft veel rechte, brede paden wat voor ons niet echt uitdagend is.

 

 

Meteen na de start hebben we een leuk bultje overwonnen waar de fotograag zijn foto’s kon nemen.

De trailer van twee jaar terug waar we toen door fietsten ontbrak daar deze keer helaas.

Het ging al snel richting Havelte waar we prachtige single tracks voorgeschoteld kregen en waar ook de nodige hoogte meters moesten worden overwonnen.

Hier hadden we ook na 28km. onze eerste bevoorading welke prima was geregeld met gebakjes en krentenbollen van de echte bakker die er in gingen als koek zoals Meine laat zien op de foto.

alt

Ook de bananen, bouillon en sportdrank smaakten prima.

Na nog eens 20 kilometer te hebben gefiets over mooie paden kregen we de tweede bevoorading waar de groep elkaar weer zag, Maarten had gekozen voor de vijftigalt kilometer omdat hij nog aan zijn conditie moet werken na zijn ziekte.

Tussen half één en één kwam een ieder weer aan de finish waar de toercommissie een bidon voor elke deelnemer had geregeld als aandenken aan deze mooie tocht, ook kon er nog even worden nagepraat onder het genot van een kop snert.

 

Een ieder bedankt voor zijn aanwezigheid en tot ons clubweekend op Ameland 10 en 11 maart.