Agenda
Club Sponsors
Volg ons overal
Facebook Twitter Youtube
Zoeken

Archief 2015

Trainingen woensdagavond

Het wordt al weer zo vroeg donker dat er alleen nog maar gefietst kan worden met verlichting, deze is vanaf nu ook verplicht. Deze moet ook vanaf het begin van de training op de fiets zijn gemonteerd! Als je niet weet wat je moet kopen, vraag maar aan een van de leden die redelijk vaak op de trainingen komen.

Er moet minstens één goede witte led lamp aan de voorkant en rood lichtje achter gemonteerd zijn. Een reflecterend hesje en extra led lampje die je kunt gebruiken om in ieder geval zichtbaar te zijn als de hoofdlamp leeg is, of niet werkt is geen overbodige luxe.

Ik heb vorig jaar teveel meegemaakt dat auto's verblind werden. Op de weg graag de laagste stand van de lamp inschakelen, lamp naar de weg richten, en maar één lamp aan, (bij voorkeur die op het stuur). Hou er rekening mee dat de meeste lampen die we gebruiken een ronde licht kegel hebben, en niet zoals het dimlicht van de auto's een van boven afgeplatte kegel.

 

Filmpje Bad Iburg 17 mei 2015

Filmpje van de toertocht in Bad Iburg

https://youtu.be/bsHS9YHJMj4

 

Start2Bike vervolg

Komende half jaar gaan we op (bijna) elke eerste woensdag van de maand een vervolg training geven op Start2Bike.
Dit is een (extra) training voor de half-gevorderde mountainbiker.
De trainingen vinden (in principe) plaats vanaf de parkeerplaats tegenover de Norgerberg in Norg en starten om 19:00 uur.
De trainingen zullen 1 à 1 1/2 uur duren. Ben je geen lid van de Noordelijke ATB Club, dan zijn de kosten voor de 6 trainingen zijn €30, contant te betalen voor aanvang van de eerste training.
Ben je al lid van de Noordelijke ATB Club, dan is de training natuurlijk gratis te volgen.
Je dienst zelf voor een mountainbike en een helm te zorgen.
Tijdens de trainingen zullen we voornamelijk ingaan op techniek en in mindere mate op conditie.
Noteer alvast de volgende data in je agenda: 13 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september en 7 oktober 2015.
Voor aanmelden en vragen mail dan even met: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

verslag toertocht Ruinen

 

ruinen maarrt 2015Mooie tocht gereden, de vrijwilligers hadden heel wat uit de kast gehaald, zo gingen we traditioneel meteen na de start door een trailer van een vrachtwagen, bij de oversteken werden we keurig geholpen door verkeersregelaars, de bevoorading was voorzien van genoeg en lekkere versnaperingen en was er op het eind nog een verassende doorsteek door het plaatselijk cafe waarna we ook nog eens werden getrakteerd op een stuk warme rookworst en bij de finish op een bidon. de route was zeer de moeite waard en gevarieerd, de ondergrond viel wat modder en nattigheid nog reuze mee. het aantal deelnemers viel een beetje tegen door de verwachtte weersomstandigheden welke in het geheel niet opgingen voor Ruinen en omgeving, we hebben van negen tot half één droog kunnen fietsen met zelfs zeer regelmatig de zon erbij, wel waaide het behoorlijk maar dat hoort er bij...

 

Uitslagen MTB Wintercross Norg 2015

Hier zijn de uitslagen per categorie. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Uitslagen categorie 8-9 jaar

Uitslagen categorie 10-11 jaar

Uitslagen categorie 12-13 jaar

Uitslagen categorie 14-15 jaar

Uitslagen categorie 16-18 jaar

 

verslag nightride

alt

Vrijdagavond  6 februari verzamelden negen avontuurlijke mpountainbikers van de NOAD en de Nac zich om zeven uur bij de Albert Heyn in Roden.

Nadat onze club fotograaf Onne de Vries een groeps foto had gemaakt vertrokken we. Na wat verhard in Roden kwamen we al snel bij een drassig grasveld wat we overstaken waarna we een leuk bosje bezochten met een heuse bergkam trail die zelfs bij echte Rodenaren niet altijd bekend is, In de verte zagen we het onweren maar aangekomen op de plek van het onweer bleek het Onne te zijn die heel wat leuke plaatjes maakte, na spannende schelpepaadjes en een bruggetje kwamen we in een serieus bos waar het uitkijken was voor de boomwortels en andere opstakels welke je in het donker veel later (of helemaal niet) ziet. Al snel kwamen we bij Dirks' speeltuin waar we het parcours tegen de richting in hebben genomen waardoor de schansen en de wip-wap niet werden gebruikt, onderweg naar de Zuursche duinen nog de enige valpartij doordat Meine zijn voorwiel een eigen pad koos en degene achter hem ook kwam te vallen door het onverwachte remmen, gelukkig geen schade aan de fietsen zodat we weer snel door konden.

Lees meer...

 

Bestellen clubkleding

Bestellen voor de 1e ronde is op dit moment helaas niet meer mogelijk! We hebben wat extra besteld, zodra dit binnen is zal het hier komen te staan. Tevens wordt dan de procedure bekend voor een tweede ronde.
Zoals jullie waarschijnlijk al hebben vernomen zijn we de afgelopen periode druk doende geweest met onze nieuwe clubkleding. Deze modellen zijn ook gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. Hier kun je zien hoe het er uit komt te zien. 
 
Voor degene die toen niet aanwezig waren of nog niet hebben besteld kan je via dit bestelformulier nog bestellen. Dit is een excellijst en kan je gemakkelijk invullen. Stuur hem terug naar dit Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Doe dit zo spoedig mogelijk, het liefst voor 15 januari aanstaande. Kijk vooral eens naar de aantrekkelijke pakketten die we hebben samengesteld!
 
De maten komen overeen met onze huidige kleding. Er is eventueel paskleding beschikbaar. Dus als je twijfelt, laat het dan even weten!
 
Voor dat de bestelling de deur uitgaat, krijgt iedereen die besteld heeft nog een mailtje met zijn bestelling en de kosten.
 

Verslag nieuwjaarstocht zondag 4 januari 2015

alt

Zondagmorgen 4 januari half tien met een kleine twintig man en vrouw vertrokken (na iedereen een goed 2015 te hebben gewenst) voor onze eerste “eerste zondag van de maand club toertocht”.

We zijn meteen het bos tegen over de Norgerberg ingedoken waarna we al snel naar het zuiden afzakten over zuigende brede zandpaden, mooie single tracks en verborgen paadjes tussen de bomen door, in de buurt van Zijen nog mooi drassige paadjes verkend waarbij we even een paar leden kwijt waren die achter een vreemde fietser waren aangefietst die even bij onze groep was aangesloten.

Hier kwamen we er ook achter dat het al tien voor elf was waarna de keus werd gemaakt om over verhard terug te gaan naar de Norgerberg zodat de jeugd voor de tweede tocht niet te lang hoefde te wachten.

Gelukkig kon Maarten de jeugd eerst nog warm laten rijden zodat het bijna niet opviel dat we tien minuten te laat aankwamen.

Het tweede rondje was ook erg leuk, eerst zijn we via het bos achter de Norgerberg vertrokken naar de bult van Langelo waar menigeen getracht heeft om fietsend aan de top te komen wat slechts en enkeling lukte, dit waren Jasir en Paul Oud, dus het is wel degelijk mogelijk voor jong en iets ouder.

Hierna nog heel wat leuke paadjes, waaronder “de sloot” gehad en na een rondje om Norg terug gegaan naar de Norgerberg waar het stamppot buffet al voor ons klaar stond.

Het was een geslaagde tocht en een ieder bedankt voor het mee fietsen en hopelijk tot de volgende clubtoertocht.

 

KNWU Licentieprocedure 2015

Licenties 2015
Sinds 1 november kunnen de licenties voor 2015 worden aangevraagd. Mocht iemand nog een licentie voor 2014 nodig hebben dan kan deze tot  25 december aangevraagd of gewijzigd worden. U kunt als vereniging deze licentie tot 25 december nog goedkeuren.
 
Let op! Gelijk aan dit jaar kan men vanaf 1 januari 2015 niet meer gebruik maken van de licentie 2014.
Iedereen die per 1 januari 2015 wil starten, dient dan ook daadwerkelijk in het bezit te zijn van een nieuwe licentie 2015. Hierop zal vanaf 1 januari 2015 gecontroleerd worden!
 
Pasfoto
Ter informatie; Wij hebben de licentiehouders verzocht hun pasfoto (indien nodig) te vernieuwen. Gebleken is nl dat in het licentiebestand nogal wat licenties staan welke voorzien zijn van een pasfoto die sterk verouderd is. Om deze reden is er een nieuwe reglement artikel N.1.1.006.65 ingevoerd.
 
MTB
De stuurbordnummers voor MTB kunnen vanaf 1 januari via “mijn KNWU” worden aangevraagd. De MTB borden worden bij deelname aan een eerste wedstrijd verstrekt!.

Clubkleding
Alle licentiehouders verplicht zijn te rijden in de bij de KNWU gedeponeerde en goedgekeurde clubkleding. De Noordelijke ATB Club stellen amateurs /sportklasse (m/v) licentiehouders hiervan vrij.
 
Heeft u na het lezen van deze informatie hierover nog vragen, dan kunt u een e-mail sturen aan:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.