Zondag 7 augustus was het weer tijd voor onze traditionele bouwvakkertocht.

Ondanks dat deze tocht voor de meeste van ons in de vakantie valt hadden we toch een hele redelijke opkomst van maar liefst acht man…

Onne had een mooie tocht voorbereid  waar we volgens hem ook weer over paden zouden komen waar we nog niet eerder langs zijn gefietst, dat bleek achteraf Verslag bouwvakkertocht 7 augustus 2010ook zo te zijn al betwijfelden we hier en daar wel of je nog van paden kon spreken.Onne was te snel voor de camera

 

 

 

 

 

 

 

Henk en Jan waren op hun nieuwe 29ers en ze konden ons prima bijhouden.

Gerke was ook van de partij ondanks zijn opmerkingen op het forum.

Bij de Norgerberg vertrokken we in westelijke richting over het molenveen en de molenduinen

 

waarna we de Eenerstraat overstaken en verder  gingen via de tempelstukken, waar Onne bij een sluisje nog ongelukkig onderuitging, wat hem trouwens wel een erg mooie afdruk van zijn grote plaat in zijn bovenbeen opleverde (die niet eens mocht worden vastgelegd op de gevoelige plaat),  ook kwamen  we langs de Spaanse begraafplaats en gingen verder daarna verder naar Veenhuizen.

 Onne zijn gps hield er halverwege nog mee op maar gelukkig had Sebastiaan de route ook in die van hem staan.

Bij de Spaanse begraafplaats heeft Onne nog het één en ander verteld over de geschiedenis van deze begraafplaats.

Nadat we ook nog de middeleeuwse koelkast met een (erg kort) bezoek vereerden hebben we volgens mij wel alle paadjes van Veenhuizen bereden en zijn we nog langs twee kerken gereden waarvan er één was uitgevoerd met twee uitpandige urinoirs , nog even  naar de dominee gewuifd, en toen we de donkere luchten aan zagen komen besloten om bij de bierbrouwerij koffie te gaan drinken.

Daar was het prima vertoeven en smaakte de warme chocolademelk met appelgebak ook prima.

bouwvakkertocht 2011 002 

Peter wilde nog wat langer blijven en besloot, toen wij wilden vertrekken, om zijn binnenband nog te gaan vervangen.

Het ging verder via een oude droogschuur en één van Nederlands eerste betonnen graan silo’s naar het Fochtelooërveen en het Kolonieveld waar de paden behoorlijk glibberig waren en we  ook nog wat waterkoeling van boven kregen, gelukkig liet de zon zich ook regelmatig zien en voelen, waardoor een ieder in een opperbest humeur bleef.

We hebben het Esmeer nog bijna rond  gefietst, en toen gebeurde het….  

Het hoogtepunt van deze toertocht.

We fietsen keurig achter elkaar bij de Norger Petgaten over een vrij glad pad en nadat er al een paar glijpartijen waren geweest hoorde ik achter mij Jan Nijhof onderuitgaan.

Dat was op zich niet eens bijzonder, ware het niet dat hij nog doorgleed en ondersteboven met fiets en al in de naast het pad liggende sloot terecht kwam.

Nadat we hiervan een foto hebben genomen kon hij uit de sloot worden geholpen.

bouwvakkertocht 2011 005

  1.  

Peter Stulp had gelukkig nog een droog shirt voor onze zwemmer en nadat hij het eendenkroos uit zijn haren had gehaald en zijn mobieltje had laten leeglopen konden we weer verder.

We hebben mijn favoriete “bergkam” in het bosperceel bij de Koelenweg nog genomen waarna we via het Ankehaarveld  (of in ieder geval daar in de buurt) verder gingen over een zuigende ondergrond (waar vooral Paul last van had maar hij zette door..)terug naar Norg waar we ons nog  eventjes konden uitleven in de Oosterduinen.

Moe maar voldaan kwamen we weer aan bij de Norgerberg.

Onne bedankt voor het uitzetten en het voorrijden van deze tocht

Alle  medestrijders bedankt voor de gezelligheid.

Onne toch nog vast kunnen leggen