altafgelopen zondag al weer vroeg uit de veren en gelukkig viel het weer reuze mee.

Dus in de auto, en op naar de Norgerberg,

De reis ging vlotter dan ik had verwacht dus had ik nog mooi tijd om even van tevoren op de fiets een rekening bij wim door de bus te gooien.alt

Tot mijn verbazing was hij al druk bezig zijn stoepje sneeuwvrij te maken, snel even een praatje en toen  terug naar de Norgerberg omdat het al bijna halftien was.

Sebastiaan (onze voorrijder) was al aanwezig en even later konden we met de groep vertrekken.

De gps coördinaten hadden we van Onne gekregen dus dat beloofde weer en mooie tocht.

Waar we precies zijn geweest kun je op onnderstaande route wel zien, de tocht stuurde ons door een prachtig besneeuwd landschap met hier en daar een veradelijke ondergrond die je niet zag onder de sneeuw, hierdoor ben ik een keer onderuit gegaan en Peter kon ook niet de hele route op zijn zadel blijven.

 

Na de eerste tien kilometer was het tijd voor de eerste kruidnotenstop waarna ik ook nog even met de gps voorop mocht fietsen waardoor ik nu toch serieus ga nadenken om ook zo'n apparaat aan te schaffen.

Na een twintig kilometer was het weer peperoten eten deze keer met een chocolade letter.alt

We zijn in Zeien geweest en de laatste tien kilometer was weer via het theehuis naar de Norgerberg terug, onderweg slechts éénmaal een pad echt niet kunnen vinden, we zaten volgens de gps wel op de route maar mede door de sneeuw was deze echt niet te fietsen.

De route was heel erg afwisselend maar door de sneeuw ook erg zwaar waardoor we over een dikke dertig kilometer toch zo'n drie uur hebben gedaan (dit was dan wel inclusief pepernootstoppen) en ik voelde mijn bovenbenen alweer behoorlijk.

Naderhand in de Norgerberg nog lekker warme chocolademelk gehad waarbij we het appelgeak nog maar net opkonden.

 

alt