altVerslag van toertocht van 7-11-2010

Een mooie zondag ochtend, half bewolkt dus zo nu en dan wat zon en best wel fris, was de entourage waarin de tourtocht vandaag zou plaats vinden. Het thema van vandaag was: Urban Biking by day. Startpunt was de Kardinger bult.

Maar voordat we de glibberige kleiberg gingen beklimmen verzorgde ondergetekende de warming up. Omdat vandaag een groot beroep zou worden gedaan op onze stuurvaardigheid en onze algehele fietscontrole, heb ik gekozen voor een stuur en behendigheid oefening. Ik had een slalom uitgezet met pylonen.

 

alt                                                                                                                                                                                                Eerst gingen we als individu in 2 banen tegelijk slalommen. Je kon elkaar in het midden dus tegen komen. Het was duidelijk dat we met een groep ervaren fietsers waren want iedereen ging zonder voeten aan de grond door het parcours. De oefening werd uitgebreid door in duo’s de slalom te doen. De pionnen werden hiervoor iets verder uit elkaar gezet en van een dubbel parcours werd een lang parcours gemaakt. Na de warming up werd de Kardinger bult beklommen. Bij de afdaling wisten beide trainers hun eigen materiaal te beschadigen. Kai reed middels een snake bite zijn voorband lek. David molesteerde zijn derailleur. Gelukkig had Kai zijn trainersrugzak met van alles en nog wat bij zich en dus ook een reserve band en pompje met luchtdrukmeter. Voor David reden we naar zijn huis 3 kilometer verder op. Hij heeft een nogal ruime collectie fietsen dus een reserve fiets stond tip top klaar voor actie.

De tocht ging via De Euroborg en Corpus den hoorn. En van daar naar het paterswoldse meer.

De koffie en gebak werden genuttigd in restaurant Kaap Hoorn. De slotetappe ging terug naar Kardinge via het noorder plantsoen.  Urban biking is voor herhaling vatbaar!

Voorrijder / Trainer:  David                          

Achterrijder / Assistent trainer: Kai Wouda            alt

Deelnemers:    Harke de Fries

                        Johan de Wit

                        Kees Dopheide

                        Erik Klaassens

                        Laurens Nijp

                        En de 2 trainers. 

 

                       Auteur: Kai Wouda