Om half tien was tegenover de Norgererg de graltoep compleet om te beginnen met de dierendagtocht.

Na eerst de oosterse duinen onveilig te hebben gemaakt gingen we via Westerveld naar het Tonckensebos waarna we na wat zoeken en langs slootkanten en via weilanden richting Veenhuizen gingen.

Hier staken we de weg over naar het Bankenbosch waar het behoorlijk drassig bleek te zijn en al glijdend kwamen we in Veenhuizen hier zijn we na een rondje gevangenis in een bos beland waar je door het hoge gras geen idee had van de ondergrond zodat je soms in een diepe geul kwam waardoor je bijna over je stuur ging, zonder ongelukken in Een aangekomen waar we natuurlijk de rotonde hebben meegepakt om daarna het Marke van Een hebben verkend.

Zodra we dit bos achter ons hadden gelaten konden we op adem komen op een stuk verhard tot we aankwamen bij het bos bij Een west, hier hebben we nog een leuk rondje gemaakt en ging het weer door naar de zwartendijksterschans die we op hoogte hebben gerond.

Om bij de volgende uitdaging te komen moesten we weer een stukje terug om via een boerenpad en een greppel in het bos te komen waar je eigenlijk geen pad hebt maar waar je wel erg leuk door kunt fietsen, dat dit niet geheel ongevaarlijk is ondervond ons nieuwe lid Sebastiaan die op een glad dwarsliggend boom stammetje onderuitging zodat zijn knie onzacht in aanraking kwam met iets hards.

Na enig heen en weer gespring toch weer kranig doorgetrapt om zo de knie geen gelegenheid te geven om stijf te worden.

 

 

Verder langs de zandafgraving en het nudistenstrand om via de hei van America en wat paadjes die in sloten waren veranderd naar de Zuursche duinen waar Harke nog over het stuur ging wat hem een geschilde duim opleverde.

Nadat we het grasveld bij de gaswinning hadden overgestoken weer terug naar de Norgerberg waar Harke het pad niet meer wist en we terug moesten op de gps van Sebastiaan…..

Weer op adem gekomen na een kleine vijftig kilometer met toch nog een gemiddelde van afgerond 18km/h op het terras in de stralende zon met ons gebruikelijk bakje chocoldemelk en appelgebak.

Harke nog bedankt voor het voorfietsen alleen jammer dat je op het eind verdwaalde.

Oh ja, onderweg zijn we drie honden tegen gekomen, een dode pad, een stel paarden en  een wesp (het was tenslotte de dierendagtocht).