alt
 
Vanmorgen vroeg op pad richting Gieten waar we op het Brummelkamp werden opgevangen door iemand die goed op de hoogte is van alle mooie single tracks en andere paadjes in de omgeving.
Deze persoon bleek niemand minder te zijn dan Maarten van der Valk….
 
Om half tien was de hele groep compleet en kon de tocht beginnen.
We gingen eerst langs de westkant van Gieten over wandel/fietspaden richting het noorden waar we onder de grote weg doorgingen alwaar we de vele single tracks hebben bereden die daar door het bos liggen verspreid.
 
Het mountainbiken is in Gieten een zeer populaire sport wat bleek ui t de vele trainingsgroepen die we in haalden. We hebben het zwanenmeer gerond  (waar geen enkele zwaan was te zien) en op een zeer technisch paadje lukt het Peter bijna om Kees in het zwanenmeer te duwen, maar tijdens de val kon deze toch nog net een boompje vastgrijpen en een nat pak voorkomen. Na deze mooie paadjes gingen we ten oosten van Gieten naar een bosje welke in gebruik was door een trainingsgroep waardoor wij deze rechts hebben laten liggen om het volgende bosje te kunnen nemen.
Op een gegeven moment hebben we de grote weg Zuidlaren/Borger overgestoken en zijn aan de andere kant de bossen gaan verkennen.
Hier vond Pascal het nodig om bij een zand afgraving de zachtheid van het zand te proberen en het schijnt dat dit best wel lekker ligt..
Gelukkig hadden we na anderhalf uur onze pauze plek bereikt  (‘t nieuwe hemelryk) en kregen we een heerlijk appelgebak met naar keuze koffie, chocolademelk en een minder gelukkige keuze cola….
Rutger en Laurens hadden voor de cola gekozen wat voor ons wel goed uitkwam omdat de vele aanwezige wespen nu bij hen omzwierven, toch is Harke nog gestoken en wel twee keer door de zelfde wesp welke deze streek met de dood moest bekopen (de wesp dan).
Na onze stop gingen we via het wasbord naar de skiheuvel welke we meerdere malen hebben bedwongen net als een wel erge steile helling (waar David eerst als enige met de zwaarste fiets boven kwam) en een trap naar beneden.
Na nog wat kilometers weggetrapt te hebben zaten we al op een vijftig kilometer waarna we via nog wat leuke paadjes bij Schoonoord, Papenvoort en Rolde (via de gps van Mark) weer terug gingen naar Gieten, daar stond de teller op een dikke zestig kilometer en kon om een uur of twee de reis naar huis beginnen.
We hebben een mooie tocht gereden onder ideale zonnige omstandigheden, Maarten bedankt voor het voorrijden en de moeite om deze tocht voor te bereiden.