Het was weer een mooie rit vandaag. Na even wachten op Ruben (die ook nog z'n telefoon thuis had laten liggen) zijn we met z'n 8-en (Peter, Kees, Kick, Mark, Rutger, Pascal, Ruben en ik) begonnen aan de route in Appelscha. We hoorden dat Jos, Kike en Paul ook nog ergens onderweg waren, maar dat zou te lang gaan duren...

Na een klein stukje parkoer van Appelscha kwamen we meteen alweer bij de verbindingsroute met Diever.
De mtb-route in Diever was redelijk stoffig, maar was erg goed te berijden. Af en toe een stukje mul zand, maar dat houdt je scherp!
AfbeeldingAfbeelding
Nadat we weer terug waren bij de verbindingsroute maar eventjes pauze gehouden, het mooiste moest namelijk nog komen.
AfbeeldingAfbeelding

Na een korte tussenstop begonnen aan de (rest van de) route van Appelscha. Vele verhalen over veranderingen/verbeteringen aan de route, dus dat beloofde wat. Het eerste gedeelte was gewoon zoals vroeguh, maar zeker net na de uitkijktoren was er een erg leuke nieuwe singletrack met heuvels en scherpe bochten. OK, het was nog een beetje mul van de nieuwigheid, maar als het eenmaal goed ingereden is dan zit er een goede flow in. En daarop volgde natuurlijk de mooie singletrack op de heide!
AfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Het laatste gedeelte van de vaste route van appelscha had nog een hele mooie nieuwe singletrack in petto voor ons, waarna we moe maar voldaan eens even gingen bijtanken op een terrasje.
AfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeelding
Afbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Na deze overdaad aan luxe (clubleden; BEDANKT!!!) de laatste paar km over de route van appelscha gemaakt, waar nog een leuke bochtige singletrack in zat. Eenmaal weer aangekomen bij de auto waren we Peter ineens kwijt; die was rechtdoor gereden, waar de rest linksaf was geslagen naar de parkeerplaats. Gelukkig was hij er zelf al redelijk snel achter dat hij fout zat, en was hij slechts een minuut of 10 na ons op de parkeerplaats. Daar stond de pau(lu)s-mobiel mooi geparkeerd, maar zelf was hij nergens te bekennen; waarschijnlijk met J&K aan het rijden.

Al met al een mooi dagje met erg goed weer. Volgende maand een nieuwe episode. To be continued.....