Agenda
Club Sponsors
Volg ons overal
Facebook Twitter Youtube
Zoeken

De Noordelijke ATB Club

De Noordelijke ATB Club is in het Noorden van het land één van de weinige clubs, die zich alleen focust op de mountainbikesport. De club bestaat ruim 16 jaar en is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) en de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).

Sinds de oprichting van de club is het ledental fors gestegen. Ondanks dat menigeen in de veronderstelling was dat de mountainbikesport een tijdelijk gebeuren zou zijn en met de trend weer zou verdwijnen, kent de Noordelijke ATB Club de afgelopen jaren toch een stabiel ledental van rond de 180 leden. Vooral mensen van 20 tot 30 jaar voelen zich aangetrokken tot de sport. Desondanks is de leeftijdsvariatie divers en is er voor bijna iedereen plaats binnen de club.

De Noordelijke ATB Club heeft de laatste jaren bewust een actief beleid richting wedstrijd mountainbikers gevoerd, omdat dit over het algemeen de actieve kern van de club is. Daaruit voort is onder andere de internationaal bekende Mountainbike Topcompetitie in Norg gekomen. De Dutch Mountainbike Tour was in 2002 het sportieve toppunt van alle wedstrijden die de Noordelijke ATB Club georganiseerd heeft. Vanwege een schuivende tendens binnen de club naar het toeren, wordt vanaf eind 2002 een nieuw beleid gevoerd. Door het vormen van verschillende commissies is het de bedoeling dat de club meer activiteiten gaat organiseren om de leden te bedienen. Deze activiteiten kunnen variëren van toertochten, clubweekenden, clubkampioenschappen tot BBQ's, paintballen en een bezoek aan het pannenkoekenschip. Essentieel in dit nieuwe beleid is de input van de leden zelf. Concreet heeft de Noordelijke ATB Club dus faciliteiten voor zowel recreanten als wedstrijdmountainbikers.

Mountainbikers zijn over het algemeen 'self supporting'. De Noordelijke ATB Club is hierin een spil en zorgt voor communicatie tussen deze individuen. Een mountainbikeclub is niet te vergelijken met een voetbalvereniging. Het komt hiervoor aan op zelf initiatief. Er is ook geen clubhuis, maar een centraal punt waar regelmatig activiteiten georganiseerd worden en men samen komt. Dit is het bosgebied van de Langeloër Duinen in Norg.

Wil je lid worden van de Noordelijke ATB Club, dan kun je hieronder meer informatie vinden over het lidmaatschap. Voor algemene vragen kun je mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Vragen met een specifiek karakter kun je sturen naar de betreffende commissies of bestuursleden.

 

Promotie van de mountainbikesport

De Noordelijke ATB Club heeft naast het dienen van de leden ook promotie van de mountainbikesport in de breedste zin van het woord als doelstelling. Een onderdeel hiervan is het verzorgen van clinics. Al enige jaren verzorgt de Noordelijke ATB Club mountainbike clinics voor bedrijven en scholen. Deze clinics worden verzorgd door ervaren leden of onderleiding van bekende mountainbikers. Bart Brentjens, Bas van Dooren en Laura Turpijn hebben in het verleden al eens samengewerkt met de club. Voor meer informatie hierover kun je mailen met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Bestuur en Commissies

De Noordelijke ATB Club wordt aangestuurd door een bestuur. Ondersteunend aan het bestuur zijn de commissies. Het bestuur zet de grote lijnen uit en zorgt samen met de commissies voor de praktische invulling ervan. Elke commissie heeft haar eigen taak en eigen verantwoordelijkheden, zo ook de leden van het bestuur. De Noordelijke ATB Club heeft gekozen voor een dergelijke aansturing, omdat het van mening is dat de leden zelf verantwoordelijk zijn voor het te voeren beleid. Door de commissies en leden veel bewegingsvrijheid te geven, wil het bestuur proberen beleid te voeren dat voldoet aan de vraag van de leden. Cruciaal is hierbij het zelf initiatief van de leden, want de leden zijn de Noordelijke ATB Club.

Het onderbrengen van verschillende taken bij de commissies is daarnaast buitengewoon duidelijkheid wat communicatie betreft. Als er specifieke vragen zijn, dan kunnen die door de betreffende commissies of bestuursleden die daar het meest verstand van hebben, worden beantwoord.

 Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

Functie Naam Email
Voorzitter Robert Degen Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Secretaris Diederik Meyst Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Penningmeester Wim vd Velde Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Toeren / Wedstijden Diederik Meyst Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Website / Activiteiten / PR Kick Millenaar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
Algemeen Ab van Es  
Jeugd Kick Millenaar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.
 

Lidmaatschap

De contributie bedragen voor 2018 staan hieronder. Word je na 1 juli van het lopende jaar lid, dan betaal je voor dat jaar de helft van het lidmaatschap voor een heel jaar. 

Naast het lidmaatschap van de Noordelijke ATB Club kan je ook het basislidmaatschap van de KNWU aanvragen, hiermee kan je meedoen aan bijvoorbeeld fun- en jeugdwedstrijden.

De Noordelijke ATB Club is ook aangesloten bij de NTFU. Dit is de overkoepelende organisatie van de toerfietsverenigingen in Nederland. Als je hiervan lid bent, dan profiteer je van een aantal privileges: gratis toerfietsmagazine/programma, korting op tochten en nog veel meer (kijk op www.ntfu.nl voor meer informatie). Als je naast het lidmaatschap van de Noordelijke ATB Club lid wil worden van de NTFU, dan kost dit per jaar slechts % 17,50 extra, waarbij de club het resterende bedrag van de contributie van de NTFU voor jou aanvult .

Als je lid bent van de Noordelijke ATB Club, kan je ook een wedstrijdlicentie aanvragen bij de KNWU. 

Mocht je niet meer willen of kunnen fietsen, maar wil je toch lid blijven, dan is er de optie om voor minimaal € 10,- donateur te worden.

Het lidmaatschap geeft bovendien korting bij onze sponsors. Daarnaast hebben wij regelmatig interessante aanbiedingen, zoals clubkleding en trainingweekends.

Lijkt de Noordelijke ATB Club je wat, vul dan online het aanmeldingsformulier (onder tabblad formulieren) in of stuur de gegevens op naar:

Noordelijke ATB Club
Pompstraat 13
9331 AM Norg

Voor eventuele vragen kunt u terecht op onze contact pagina!

Wilt u zich afmelden als lid, ook dan kunt u het online afmeldingsformulier (onder tabblad formulieren) invullen. Afmelden voor 1 december van het komende jaar. Meld je je later af, tot 31 januari van het kalenderjaar, dan wordt er 15 euro administratie kosten in rekening gebracht. Hierna is restitutie van de contributie niet meer mogelijk.

Contributie 2018

Er zijn geen aantal wijzigingen ten opzichte van het vorig jaar.
Hierdoor ziet de contributie er nu als volgt uit:

Lidmaatschap

Incasso Nota*
Lid € 35,00 € 38,50
Jeugdlid (8 t/m 16) € 30,00 € 33,00
Gezinsleden € 17,50 € 19,25
Gezinsleden jeugd (8 t/m 16) € 15,00 € 16,50
M-lid € 15,00 € 16,50
     
EXTRA    
 + KNWU (basislid) €  5,75 €  6,25
 + NTFU € 17,50 € 19,25
 +KNWU + NTFU € 23,25 € 25,25
Gezinslid NTFU € 16,00 € 17,60
1 sept. Lid NTFU € 26,25 € 29,00
1 sept. Gezinslid NTFU € 24,00 € 26,50
Administratiekosten **  € 10,00  

*   alleen voor leden die reeds via nota betalen.
** alleen voor nieuwe leden.

Mocht je nog vragen hebben over de contributie mail dan even naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.